Elisabeth Wennberg Bengtsfors konsthall 25 aug – 21 sep.

”ODE TILL POETEN BUE NORDSTRÖM”
Foto, måleri, dikt

Det var i pandemins första år och i början av sommaren. Poeten Bue Nordström hörde av sig till mig: Det är svårt att skriva nu… Jag gick ut och tog en abstrakt bild rakt in en nyutslagen blomma, ett fritt uttryck mellan foto och måleri. Skickade bilden som ett frimärke till Bue med uppmaningen: Skriv om detta!

 Nästa dag kom en lång dikt. Och så fortsatte det. Ny bild, ny dikt! Det blev plötsligt så livfullt, roligt och lekfullt mitt i den begränsande pandemin. Det var en fantastisk upplevelse som speglas i den här utställningen. Mitt i det omöjliga väntar det möjliga!

SOMMARSALONG 2 -30 juli 2023

Dalslands Konstförening visar verk av medlemmar i Dalslands Konstnärsförbund i
Steneby konsthall,Dals Långed.

Vernissage 2 juli kl 11-13  med många av utställarna närvarande.

Välkomna!

Öppettider: tisdag 11-16, onsdag 11-18, torsdag 11-14, fredag – söndag 11-15.

Årets konstnärsstipendium m.m.

Vi säger grattis till  Åsa Carlsson och Marita Arvidsson som fick Dalslands Konstförenings stipendium!
Vid årsmötet delade Dalslands konstförening ut konstnärsstipendier, ett till Åsa Carlsson och ett till Marita Arvidsson, som var med och berättade om sitt konstnärsskap. Åsa Carlsson var förhindrad att delta.
Grattis!
Dalslands konstförening hade sitt årsmöte 29 april. Annica Larsson, som varit ordförande i sju år, avtackades med blomsterbukett. Till ny ordförande valdes Barbro Erlandsson Bratt.
Styrelsen för Dalslands konstförening är stående från vänster; Andreas Dagström, Lars Bennersten, Marianne Lysell, Karl-Erik Ågren, Viktoria Karlsson
Sittande från vänster; Helena Proba, Barbro Erlandsson Bratt.
Fattas på bild är: Lennart Svensson, Lena Emanuelsson