NATUR på Dalslands Konstmuseum

I går på pingstafton kl 14 var det vernissage på Dalslands Konstmuseum. Det visades egentligen tre olika utställningar. 30 av Dalslands Konstnärsförbunds medlemmar visade bilder på temat “NATUR” i nedervåningen. På övervåningen var det inget tema. Där visades i stora salen målningar av Lars Daniel Rehn och stora fantastiska skulpturer av Marta Runemark, (dotter till Roj Friberg, 1934-2016). I det lilla gelleriet var det också skulpturer av ett annat slag, gjorda av Åsa Holmlund.

Det var den nya museichefen, Jörgen Svensson, som öppnade utställningarna och lät deltagarna kortfattat berätta om sitt konstnärskap.

Marta Runemarks Pegasus som här heter “Flygfärdig”. I bakgrunden målningar av Lars Daniel Rehn.

Ewa Adamsdotter Pettersson till vänster och KG Bratts bilder till höger

Gunilla Ekemarks akvareller till vänster, Björn Carléns “Havsörn över Vänern” närmast hörnet på samma vägg. På nästa vägg Rolf GUstafssons landskap i gouache och därfter Hjördis Clemens akvareller.

På fondväggen Gunilla Kjellstedts rosor. Därefter Lisbeth Claessons akvarellcollage följt av Christian Aarsruds akryler. Till höger del av Britt-Marie Jerns brons “Skogsrum”.

Spara

Ansök om medlemskap!

Den 27 februari 2017 är sista dagen att posta din ansökan för att bli medlem i Dalslands Konstnärsförbund. Ansökningsblankett finner du genom länken längre ner på den här sidan.

Enligt stadgar, senast reviderade och antagna 2011-03-19, fordras nedanstående för att kunna beviljas medlemskap i Dalslands Konstnärsförbund:

Att man har dokumenterat minst tre års seriöst bedriven konstnärlig verksamhet och har djup förankring i landskapet.

Med djup förankring menas
A. Att vara uppvuxen och haft största delen av sin obligatoriska skolgång i Dalsland eller
B. Att under den senaste treårsperioden varit mantalsskriven och verksam inom landskapet.

ANSÖKAN

PDF med information och ansökningsblankett
För vidare information kontakta förbundets ordförande Rolf Gustafsson rolf.g@artfuel.se, 070-972 6951