ETT STORT TOMRUM I DALSLANDS KONSTNÄRSFÖRBUND

”Vår vän och kollega konstnären Georg Suttner har avlidit.

Foto: Anita Midbjer

1948 valdes Georg Suttner in i Dalslands Konstnärsförbund och han har under åren intagit en central och betydande position. Många av oss har haft ett mycket berikande utbyte av hans tankar och syn på det konstnärliga uttrycket. Alltid inspirerande som konstnär och generös och inkännande som människa.

På ett fantastiskt sätt visade han en omsorg om de som funnits i hans närhet, inte minst som elever. I varje bild hittade han någonting att bygga vidare på, någonting som gav styrka att försöka igen! Han behandlade eleven som sin like och följde outtröttligt sina elever och kollegor med hälsningar och lyckönskningar inför vernissager. Alltid utåtriktad med en uppskattande blick, med varm humor och med en stor ödmjukhet i synen på sitt eget konstnärskap. För många av oss blev han en förlösande mentor, som visade på möjligheten att välja konstens väg ut i livet.

Georg Suttner var en sann vägvisare. Han visste hur ett penseldrag, en färg, ett ljus, kunde öppna en spegling av den magiska värld som väntar i måleriet, både för den som är utövare och för den som iakttar.

Vi riktar våra varmaste tankar till Georgs familj och skall bära minnet av Georg både med stor glädje och stor saknad.”

Styrelsen
Dalslands Konstnärsförbund